پارتیشن ایرانی

دانلود مقاله

پارتیشن ایرانی

دانلود مقاله

  • ۰
  • ۰

مقاله انواع تروریسم و تروریسم در حقوق بین الملل

چکیده:
با وجودی که پدیده تروریسم مسأله تازه‌ای نیست، اما تهدیداتی که امروزه از ناحیه این پدیده شوم متوجه جوامع مختلف است، ویژگی و حساسیت خاصی نسبت به سایر پدیده های حقوقی ایجاد کرده است. تهدیدات ناشی از اقدامات تروریستی، در چارچوب سرزمین معین نمی گنجد و به تهدیدی جهانی مبدل شده است. تروریسم، ارزشهایی که بنیان منشور ملل متحد است از قبیل: احترام به حقوق بشر، حاکمیت قانون، قوانین و مقررات ناظر به حمایت از غیر نظامیان در جنگ، بردباری و تساهل میان ملتها و کشورها و حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات را هدف قرار میدهد. بدین سبب سازمان ملل متحد تاکنون کنوانسیونهای متعددی در زمینه مبارزه با تروریسم تدوین کرده است. چندین قطعنامه نیز از جانب شورای امنیت صادر شده که طی آن کشورها را به امر مبارزه با تروریسم فراخوانده است.
تروریستها با سؤاستفاده از گسترش حمل و نقل هوایی، انقلاب ارتباطات، اقتصاد جهانی خصوصی و ایجاد جهان بدون مرز، از شیوه های جدیدی برای ایجاد ناامنی و رسیدن به اهداف خود استفاده می کنند. در نظام حقوقی ایران، سازوکارهای مبارزه موفق با تروریسم، کارامد و به روز نیست؛ هر چند محاربه به عنوان مصداقی از عملیات تروریستی مورد حکم قانونگذار قرارگرفته است. تنوع و پیچیدگی اعمال تروریستی، سازمان یافتگی و فراملّی شدن آن ضرورت بازنگری و جرم انگاری تروریسم را آشکار می سازد و مقنن  باید با درک این مهم، قوانین کارامد دراین زمینه تصویب کند.

مقدمه:
درست است که تروریزم پدیده جدیدی در جوامع بشری نیست واز دوران های گذشته گاه ابزاری برای ستمگران برای بستن گلوی اعتراض کنندگان وگاه ابزاری برای اعتراض ستمدیدگان علیه جابران بوده ولی با توجه به گسترش روابط بین کشورها و اعزام نمایندگان به دیگر کشورها نوع دیگری از تروریزم رواج یافت که عبارت است از تروریزم بین المللی که از نمونه های بارز آن ترور ولیعهد اتریش در سارایوو بود که منجر به جنگ جهانی اول شد.
یکی از سئوالاتی که مدت ها است ذهن حقوقدانان را به خود مشغول کرده، این است که آیا تروریسم یک عمل مجرمانة مستقل است یا اینکه در قالب یکی از عناوین مجرمانه در قوانین کیفری قرار می گیرد؟
در پاسخ به سئوال فوق، دو نظر متفاوت وجود دارد. گروهی معتقدند که باتوجه به عناوین مجرمانة پیش بینی شده در قوانین کیفری، نیازی به تخصیص عنوان خاصی به اعمال تروریستی نیست. درواقع، مفهوم تروریسم، مفهوم جدیدی محسوب نمی شود و اعمال تروریستی، خواه ناخواه به عنوان یکی از جرایم علیه اشخاص (مثل قتل، ضرب و جرح) یا جرایم علیه اموال (مثل تخریب و احراق) یا جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی (مثل محاربه) مطرح می شوند. کشورهایی چون آلمان و سوئد چنین سیاستی را اتخاذ کرده اند.
اما در مقابل، عده ای معتقدند که هرچند مفهوم تروریسم در قوانین جزایی با عناوین مختلف مجرمانه قابل تطبیق است، لیکن مفهوم تروریسم، مفهوم جدیدی است و باید آن را به صورت مستقل در قوانین جزایی مورد «جرم انگاری» قرار داد و یک سیاست جنایی29 خاص و ویژه در مورد آن اتخاذ کرد. کشور فرانسه از این رویکرد تبعیت کرده است به طوری که قانونگذار این کشور در اصطلاحاتی که در سال 1996 میلادی در قوانین کیفری مصوب سال 1992 این کشور (که در سال 1994 قابلیت اجرایی یافت) انجام داد، مادة قانونی خاصی را به تروریسم و اعمال تروریستی اختصاص داد.30
به نظر می رسد باتوجه به کثرت عملیات تروریستی در دهه های گذشته، باید نظر دوم را پذیرفت و تروریسم را به عنوان یک مفهوم مجرمانه خاص مورد جرم انگاری قرار دارد و به تعریف آن پرداخت.

این رویکرد، در بسیاری از کنوانسیون های بین المللی و منطقه ای نیز مورد تأکید قرار گرفته است. اما نکته ای که در این مورد قابل ذکر است، اختلافات موجود در زمینة تعریف تروریسم است به طوری که نویسندگان و صاحب نظران حقوقی و سیاسی، هر یک به گونه ای آن را تعریف کرده اند و همین تعاریف متعدد، موجب شده است که بعضاً در قوانین داخلی یا معاهدات بین المللی نیز تعاریف مختلفی از تروریسم ارائه شود.
و اما در نظام موضوعه کیفری ایران راجع به تروریسم فاقد جرم انگاری مستقل است و نظام قانونگذاری ضد تروریسم علی رغم اینکه جامعه ایرانی به خصوص بعد از انقلاب اسلامی قربانی اقدامات تروریستی بوده است جایگاهی در نظام موضوعه کیفری ایران ندارد و تنها تلاشی که در سالهای اخیر توسط حقوقدانان صورت گرفته است تنظیم" لایحه ضد تروریسم " بوده است که این لایحه نیز در مجلس به فراموشی سپرده شده است .
دولتها و حکومتها همواره در طول تاریخ با ترور و اقدامات تروریستی علیه نمایندگان سیاسی و بزرگان کشوری و لشکری خود مواجه بوده اند. گروههای مخالف گاه با ایدئولوژی  های افراطی و گاه با انگیزه  های خیرخواهانه در صدد اثبات عقاید و با اعلان انزجار خود به اقدامات تروریستی تمسک جسته  اند. در گذر تاریخ نیز بویژه قبل از انقلاب اسلامی گروههای موسوم به فدائیان اسلام به رهبری نواب صفوی با ایدئولوژی و روشهای خاص خود و با اهداف خیرخواهانه و نیل به این مقصود با روشهای خشونت¬بار و در رأس آن سوءقصد، در جهت تضعیف کردن نظام فاسد حاکم گام برداشته¬اند. بنابر این مبرهن است که هر رژیم یا نظام نوپایی که قدرت را بدست می گیرد جهت سرکوب مخالفان و تضمین امنیت ملی که ضامن بقای آن دولت است می کوشد تا با ممنوع کردن چنین رفتارهایی و اعمال کیفرهای نسبتاً شدید با یک رویکرد سرکوب گرایانه، نسبت به این گونه جرائم، راه حل و پاسخی ارائه دهد.

فهرست مطالب:
چکیده 
مقدمه
گفتار اول
 تعریف و ویژگیهای تروریسم
تعاریف موجود از تروریسم
ویژگیهای تروریسم
 استفاده یا تهدید به استفاده از خشونت غیرقانونی 
 سازمان یافته و غیرمردمی بودن 
گفتار دوم
انواع تروریسم و تروریسم در حقوق بین الملل
تروریزم در حقوق بین الملل 
بررسی تروریسم کلاسیک در حقوق بین الملل
گفتار سوم
 تروریسم در حقوق ایران
جرم چیست
عناصر ارتکابی جرم
عنصر معنوی
محاربه و تروریسم در حقوق کیفری ایران
عنصر مادی و معنوی جرم محاربه 
مطلق بودن یا مقید بودن جرم محاربه 
تعریف فساد فی الارض 
تشابه محاربه و افساد فی الارض
تعریف بغی در قانون مجازات اسلامی 
قیام مسلحانه برابر حکومت اسلامی 
نتیجه گیری
منابع


جهت دانلود مقاله انواع تروریسم و تروریسم در حقوق بین الملل اینجا کلیک کنید


جهت دانلود مقاله انواع تروریسم و تروریسم در حقوق بین الملل اینجا کلیک کنید


جهت دانلود مقاله انواع تروریسم و تروریسم در حقوق بین الملل اینجا کلیک کنید



تروریسم، دولت‌ها و روابط‌ بین‌الملل - بنیاد هابیلیان
www.habilian.ir › خانه › یادداشت

Oct 25, 2016 - مقاله فاطمه دانشور؛ کارشناس ارشد روابط بین‌الملل در کنگره بین‌المللی 17000شهید ترور. ... سیاسی منشأ و منبع بسیاری از انواع دیگر تروریسم در جهان امروز است. این نوع ... چنان‌که به دنبال پافشاری جمهوری اسلامی ایران بر حقوق مشروع و ...
SID.ir | تحول تروریسم در روابط بین الملل
fa.journals.sid.ir/ViewPaper.aspx?id=126045

by پورسعید فرزاد
دانلود رایگان متن کامل مقاله علمی پژوهشی تحول تروریسم در روابط بین الملل. ... سیاسی، روابط بین الملل، حقوق بین الملل، روان شناسی، جامعه شناسی و مانند آن نگریست.
تحقیق انواع تروریسم و تروریسم در حقوق بین الملل - فایلود
fiload.ir/...انواع-تروریسم-و-تروریسم-در-حقوق-بین-الملل/1032

تحقیق انواع تروریسم و تروریسم در حقوق بین الملل. چکیده: با وجودی که پدیده تروریسم مسأله تازه‌ای نیست، اما تهدیداتی که امروزه از ناحیه این پدیده شوم متوجه جوامع ...
[PDF]ﻣﺒﺎرزه ﺑﺎ ﺗﺮورﯾﺴﻢ از ﻣﻨﻈﺮ ﺣﻘﻮق اﻟﻤﻠﻠﯽ ﺑﺸﺮ دوﺳﺘﺎﻧﻪ ﺑﯿ
ganj.irandoc.ac.ir/articles/download_sparse/499731

رﺷﺘﻪ ﺣﻘﻮق ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻞ. ﻋﻨﻮان. : ﻣﺒﺎرزه ﺑﺎ ﺗﺮورﯾﺴﻢ از ﻣﻨﻈﺮ ﺣﻘﻮق. ﺑﺸﺮ دوﺳﺘﺎﻧﻪ ﺑﯿﻦ. اﻟﻤﻠﻠﯽ. اﺳﺘﺎد راﻫﻨﻤﺎ ... از آﻧﺠﺎ ﮐﻪ ﻏﺎﻟﺐ دول ﻗﺮﺑﺎﻧﯽ ﺗﺮورﯾﺴﻢ و ﯾﺎ در ﻣﻌﺮض ﺗﺮورﯾﺴﻢ در ﻣﻮﺿﻊ ﻧﺒﺮد ﺑﺎ اﯾﻦ .... اﻧﻮاع ﺗﺮورﯾﺴﻢ.
تروریسم به منزله جنایت بین‌المللی - پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران
ganj.irandoc.ac.ir/articles/501920

با اوج گیری تروریسم، اقدامات جامعه بین المللی نیز برای مقابله با آن گسترش یافته است. ... مقاله حاضر به بررسی تروریسم ،گونه های تروریسم، جایگاه تروریسم در حقوق ... بین المللی، نحوه جرم انگاری بین المللی و انواع جنایت بین المللی خواهد پرداخت.
حقوق بین‌المللی و مسئله تروریسم - مطالعات روابط بین الملل - دانشگاه آزاد ...
prb.iauctb.ac.ir/article_524391.html -
by خبیری - ‎2012
کنوانسیون ممانعت و مجازات تروریسم 1937 (کنوانسیون ژنو 1937) را می‌توان اولین ... برای تعریف، تبیین، تعیین حدود و مقابله با تروریسم بین‌المللی در حقوق بین‌الملل ... Committee, The United Nations Organization, Legitimate Defence. اصل مقاله ..... از همه دولت‌های عضو خواسته می‌شود هرچه سریع‌تر کنوانسیون جهانی در مورد تروریسم ...
[PDF]PDF: انواع تروریسم و تروریسم در حقوق بین الملل | سیگنیفیکنت ...
significantarticles.ir/.../26113-انواع-تروریسم-و-تروریسم-در-حقوق...

ﭼﮑﯿﺪه: ﺑﺎ وﺟﻮدی ﮐﻪ ﭘﺪﯾﺪه ﺗﺮورﯾﺴﻢ ﻣﺴﺄﻟﻪ ﺗﺎزه ای ﻧﯿﺴﺖ، اﻣﺎ ﺗﻬﺪﯾﺪاﺗﯽ ﮐﻪ اﻣﺮوزه از ﻧﺎﺣﯿﻪ اﯾﻦ ﭘﺪﯾﺪه ﺷﻮم ﻣﺘﻮﺟﻪ ... داﻧﻠﻮد ﻣﻘﺎﻟﻪ ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﯽ ارﺷﺪ رﺷﺘﻪ ﺣﻘﻮق ﻣﻮﻗﻌﯿﺖ اﺷﺨﺎص در ﺣﻘﻮق ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻞ از دﯾﺪﮔﺎه ﮐﻤﯿﺴﯿﻮن ﺣﻘﻮق ﺑﯿﻦ.
مواجهه با تروریسم رویکرد نظامی, سیاسی و یا حقوقی
www.hawzah.net/fa/Article/View/80130

واژه گان کلیدی: تروریسم، پارادایم اجرای قانون، صلح و امنیت بین المللی، حقوق بشر، ... روشن است که در یک مقاله نمی توان به تمامی این پرسش ها و ابهامات دیگر از این دست ... نیاز خواهیم پرداخت: گفتار اول: تعریف و انواع تروریسم الف _ تعریف تروریسم
تروریسم هسته‌ای و راهکارهای مقابله با آن از منظر حقوق بین‌الملل
journals.police.ir/content.php?pagename=show-article...id...

زمینه و هدف: مدت‌هاست مطالبی در مورد دستیابی گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی به ... در این مقاله به رویکرد حقوق بین‌الملل به تروریسم هسته‌ای و راهکارهای مقابله با آن ...
بررسی تروریزم در حقوق بین الملل ، حقوق ایران وحقوق فرانسه
www.alqaza.com/far/index.../2125-1390-02-26-07-53-58

در این مقاله قصد بررسی تروریزم و انواع آن را در حقوق بین الملل وحقوق جزای ایران وحقوق جزای فرانسه را ... همگی از معیار عینی برای تعریف تروریسم استفاده کرده اند .

تروریسم از دیدگاه حقوق بین‌الملل و اسلام - سرو فسا
sarvefasa.com/khabar/259

صدور این قطعنامه نشانگر خلاء حقوقی برای مبارزه با تروریسم بود. ... انواع تروریسم ... 1) تفکیک تروریسم داخلی از تروریسم بین‌الملل .... (مرعشی مجموعه مقالات: 30) ولی بنابر اصالت دیدگاه دوم که در آن اخذ مال از خصایص ذاتی محاربه نیست، مفهوم ترور و ...
مرکز بین المللی مطالعات صلح مبارزه با تروریسم بین المللی در جمهوری ...
peace-ipsc.org › آسیای میانه

بنابراین هدف از نگارش این مقاله بررسی جنبههای حقوقی مبارزه با تروریسم و اسناد ... انواع جنایات علیه صلح و امنیت بشریت توسط اساسنامه دادگاه نظامی بینالمللی پس ... کنواسیون بین المللی سرکوب تروریسم هوایی و هوانوردی؛ که شامل سه کنوانسیون و ...
پرتال جامع علوم انسانی - تروریسم
www.ensani.ir/fa/7613/default.aspx?page=2

حوزه (های) تخصصی: حقوق بین الملل کیفری • حقوق بشر • تروریسم ... عنوان مقاله: تروریسم از دیدگاه حقوق بین الملل با تاکید بر حادثه 11 سپتامبر 2001.
[DOC]گفتار دوم: مقابله با تروریسم
www.ensani.ir/storage/Files/20120426175002-5192-229.docx

واژهگان کلیدی: تروریسم، پارادایم اجرای قانون، صلح و امنیت بین المللی، حقوق بشر، ... روشن است که در یک مقاله نمیتوان به تمامی این پرسشها و ابهامات دیگر از این دست پاسخ ... انواع تروریسم: تروریسم تنوعی به مراتب بیشتر از دهههای گذشته یافته است.
حقوق بین‌الملل بشردوستانه و مبارزه با تروریسم - پژوهشنامه حقوق اسلامی
law.journals.isu.ac.ir/article_1285_0.html

by حبیب‌زاده - ‎2012 - ‎Related articles
این شاخه از حقوق بین‌الملل تنها در زمان مخاصمات مسلحانه بین‌المللی و غیر بین‌المللی به مرحله اجرا در می‌‌آید. ... در این مقاله در پی آنیم تا با بررسی اسناد بین‌المللی نشان دهیم حقوق بشر‌دوستانه در مبارزه با تروریسم نیز جاری است و استدلال آمریکا در این ...
حقوق بین الملل عمومی علامه طباطبایی - تروریسم و حقوق بشردوستانه ...
www.yaserziaee.blogfa.com/post-74.aspx

تروریسم و حقوق بشر دوستانه بین المللی ..... حقوق بشر دوستانه نقض های عمده کنوانسیون های ژنو در قالب اقدامات تروریستی را یک جنایت جنگی معرفی کرده و دولت ها را ...
مقاله جرایم فرا ملی و سایبر تروریسم در حقوق بین الملل - سیویلیکا
www.civilica.com/Paper-ICHCONF01-ICHCONF01_012=جرایم-ف...

مقاله جرایم فرا ملی و سایبر تروریسم در حقوق بین الملل, در کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات رفتاری (International Conference on humanities and ...
بررسی و نقد ترور هدفمند، مبارزه با تروریسم و حقوق مخاصمات مسلحانه ...
journals.atu.ac.ir/article_2337_532.html

این اثر در نظر دارد تا مفهوم «ترور هدفمند از منظر حقوق بین الملل» را به صورت زیر تبیین نماید. نخست، ... بررسی و نقد ترور هدفمند، مبارزه با تروریسم و حقوق مخاصمات مسلحانه بین المللی ... در مقاله حاضر سعی شده با توجه به ادبیات حقوقی موجود در این زمینه و با استفاده از روش ...... خاصی است که در مورد مخاصمات مسلحانه اعمال می شود.
پایان نامه - قربانیان ترور
www.teror-victims.com/fa/index.php?Page=archive&ID...

نظرات • دیدگاه • پیوندها • کاریکاتور • مقالات .... مبارزه با تروریسم،نظام بین الملل و حاکمیت دولت ها ... حمله پیشدستانه با نادیده گرفتن قواعد و هنجارهای بین المللی و بر خلاف اصول و حقوق بین الملل حاکمیت دولت ها را زیر پا ... این پژوهش کوشیده است که کلیات مباحث جنگ و صلح در اسلام ( جایگاه و انواع جنگ، اصالت جنگ یا صلح و اهداف جنگ ) و ...
تروریسم و دفاع مشروع از منظر اسلام و حقوق بین الملل - روزنامه رسمی
www.rrk.ir/Shop/ShowProduct.aspx?Code=153

تروریسم و دفاع مشروع از منظر اسلام و حقوق بین الملل ، مجموعه مقالات و سخنرانیهای ارائه شده در همایش دیماه 1380.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی